Posted on

Så börjar du med betting

Funderar du på att börja med betting? I så fall har du flera olika alternativ. Först och främst bör du hitta en spelsajt som erbjudet betting. Det bästa är om denna har svensk licens från Spelinspektionen. Då betalar du ingen skatt på dina uttag och kan känna dig trygg som spelare. Några av de största sajterna på betting i Sverige är Betsson, Unibet, Nordicbet och Bet365. Du kan enkelt skapa ett konto hos någon av dessa genom att logga in med ditt BankID. Sedan är det bara att sätta in pengar och välja ut vad du ska betta på.

Klassisk 1X2 betting

De flesta som börjar med betting väljer den klassiska 1 X 2 där du spelar på matchvinnare. Det kan till exempel vara i fotboll eller hockey eller någon annan sport. Om du följer något lag lite närmare är det förstås en fördel. Då kanske du har lite bättre hum om hur det kommer gå i en match betting. Om inte finns det många experter på nätet som delar med sig av sina bästa speltips. Det kan både vara för enskilda matcher och för kuponger med flera matcher. Tänk dock på att det aldrig finns några säkra matcher. Allt kan som bekant hända i sport.

Så funkar oddset

Varje utgång i en match har ett odds. Till exempel kan hemmalaget stå 1.50 att vinna matchen. Om du då satsar 100 kronor kommer du få tillbaka 150 kronor vid vinst. Alltså gör du 50 kronor i ren vinst. Ju högre oddset är desto större kommer din potentiella utdelning att bli. Dock är det mindre chans att ditt spel går in. Många spelar därför på flera matcher på samma kupong för att få upp oddset lite. Du måste själv göra en avvägning för vad du vill spela på.

Vad kan du betta på?

Det går att betta på de flesta sporter, speciellt om du registrerar dig hos någon av de lite större sajterna. Du kan till exempel betta på handboll, formel 1, tennis, dart eller hästhoppning. Om du inte gillar sport brukar du även kunna betta på andra typer av events. Det kan till exempel vara vem som vinner Idol eller Melodifestivalen. Andra roliga bets är vem som kommer vinna ett kommande presidentval. Det brukar alltid finnas en massa att spela på oavsett vilken tid på dygnet du loggar in.

Live betting

Något som blir allt mer populärt är det som kallas live betting. Då spelar du på matchen samtidigt som den pågår. Oddsen kommer ändras hela tiden beroende på vad som händer i matchen. Om du då följer matchen kommer du kunna analysera vad som händer samtidigt som du lägger ett bet. Flera spelbolag erbjuder möjligheten att se matchen via stream om du är inloggad. Då är det enklare för dig att hänga med i det som händer.