SMSlån – Risker med att låna pengar snabbt

Det finns flera anledningar till att man vill använda ett SMSlån när det är dags att låna pengar. Den allra främsta orsaken är de låga lånevillkoren, men också låneformens enkelhet. Inom bara några minuter efter att du har signerat ditt lånelöfte kan du vara säker på att ha pengarna på ditt konto. Oftast tar det inte mer än 15 minuter, men att låna pengar snabbt kommer också med nackdelar.

Att få pengarna snabbt på kontot kan vara räddningen när du är i akut behov av pengar, men både SMSlån och Snabblån är så kallade högkostnadskrediter som kan påverka din ekonomi negativt i det långa loppet. Vi vill att det ska vara så tryggt för dig att låna pengar som möjligt och har därför tagit fram några av de största riskerna som finns med att låna pengar med snabb utbetalning. I detta fall pratar vi inte om privatlån eller blancolån som betalas ut inom 1-3 bankdagar. Utan lån där pengarna finns på ditt konto direkt.

4 vanliga risker med snabba lån
Har du hamnat i en situation där du är i akut behov av pengar kan det vara skönt att ta ett snabblån (SMSLån) som betalas ut till ditt konto direkt, men det finns risker som är viktiga att veta om. När du är i behov av ett snabbt lån beror det vanligtvis på att du är ganska stressad, men att ansöka om en högkostnadskredit i ett stressigt tillstånd är sällan en god idé.

1. Du läser inte igenom villkoren

En stor risk med att använda SMSlån med snabb utbetalning är att du glömmer (eller inte hinner) läsa igenom lånevillkoren. I lånevillkoren kommer du hitta viktig information som är avgörande för din återbetalning och vilka avgifter du kommer att få.

2. Du ser inte andra möjlighet

Har det uppstått en akut situation kan det vara svårt att se andra möjligheter än just SMSlån. Försök att inte stressa fram ett beslut och se vilka andra finansieringsmöjligheter som du kan använda dig av, t.ex. låna pengar från en närstående.

3. Du väljer den första långivare du hittar

Vi förstår att du är i behov av pengar snabbt, men att låna från den första långivare du hittar är sällan en bra idé och ett vanligt misstag när man tar SMSLån. Det finns mängder med aktörer och banker som kan ha bättre ränta och löptid än det erbjudande du har framför dig.

4. Du binder dig direkt

Eftersom ett SMSlån är framtaget för att betalas ut till dig så fort som möjligt kommer du också att binda dig till det direkt. Det är något som är viktigt att veta om. Du kommer inte föra någon dialog med banken eller långivaren, utan pengarna är redan på väg i takt med att du ansökt och blivit beviljad. Du blir således återbetalningsskyldig direkt.